Einde van mijn Salvix Alba

Mijn boom gaat weg. Na 56 jaar wordt hij gekapt. Of toch niet? Gisteren kwam een heel team. Maar ze gingen ook weer weg. Toch maar niet vandaag.

Heb ik nog invloed? Ik klom in de pen: “Beste heer, mevrouw, Uw mail is in goede orde ontvangen. Wij gaan hiermee aan de slag. Wij streven ernaar uw mail binnen 14 werkdagen te beantwoorden. Met vriendelijke groet, Programmateam Bomen & Groen.

Na 56 jaar hangt je lot af van een tijdsbestek van 14 dagen. Zo snel kunnen dingen gaan. Zo verbaasd ben ik ook, hoe snel Europa een transformatie heeft ondergaan, van welvarend en veilig naar onzeker en roerig, met oorlog aan de horizon.

Ondertussen geniet ik nog even van mijn boom. Hij was er altijd toen ik op apengapen op bed lag toen ik zwanger was. Mijn baken aan de rand van de tuin. Vol leven is hij, bevolkt met een specht, halsbandparkieten, duivenfamilies, bijenkolonies, en zwammen. Hij is bezig met afsterven, zeggen ze.

Het voelt metaforisch. Je probeert de planeet te redden door je gedrag te veranderen en maatregelen te nemen, maar anderen blijven hem kapot maken. Ik hoop dat mijn boom blijft staan en dat het tij in de wereld keert.

De oudste boom ter wereld is overigens nog ouder: 9.500 jaar! Hij staat in Zweden en is opvallend onopvallend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s