Maar met de moestuin gaat het goed

Na een jaar lang de woning verduurzamen ben ik al een tijdje op zoek naar een nieuwe weg. Die heb ik nog niet gevonden. Daarom blog ik ook niet meer. Even dacht ik nog te gaan schrijven over alles wat ik tijdens het verbouwen allemaal meemaakte. Want zo gemakkelijk blijkt het niet te zijn, een oude woning verduurzamen.

Waarom een oude woning verduurzamen zo gemakkelijk niet is
Zo liep ik tegen een rattenplaag aan en overwoog ik de Amsterdamse rattenvangers die wekelijks langskwamen in beeld te brengen. Ik dacht te gaan schrijven over alle stappen die je kunt nemen als je tegen een ondergrondse lekkage aanloopt en niet direct weet waar die vandaan komt. Ik had me voorgenomen om verhalen te maken over alle experts die het lek niet konden vinden, over de riolering die uiteindelijk helemaal vernieuwd moest worden, over het harde bestaan van loodgieters, over de krochten van de kruipruimte, en over het eindelijk bereiken van het oorspronkelijke doel: De Vloerisolatie.

Niets van dat alles helaas. Tijdens de verbouwing was het te hard werken om te schrijven, nu geniet ik liever van het resultaat. En zoek ik een nieuw pad.

Met de moestuin gaat het ondertussen goed. Die nieuwe afslag zal ik dus ook wel vinden. Tot die tijd, geen woorden maar beelden.20170602_085441

20170601_195954

20170608_195536

Wat staat dit jaar in de moestuin: van alles. Tijm, munt, oregano, salie, bieslook, knoflook, rucola, bieten, aardbeien, druiven, bessen, courgette en tuinbonen om wat te noemen.

De hoge planten op de voorgrond zijn artisjokken. Op een gegeven moment komt er een zwarte luis in. Die krijg je weg door er de tuinslang met een harde straal op te zetten.

Links op de hoek staat een olijf. Verder probeer ik het weer met tomaten. Tomaten mislukken bijna altijd buiten de kas, maar ik blijf het hardnekkig proberen. De tuinerwten kan ik bijna oogsten.

Bijzonder trots ben ik op de mierikswortel. Wie heeft er nu mierik in de tuin. Dit jaar heb ik ze wel uitgegraven omdat ik anders bang ben dat ze met hun wortels de hele tuin gaan overnemen. Maar in de pot doen ze het niet zo goed, dus mogen ze misschien toch weer terug de aarde in.

20170608_213415

20170602_085210

20170608_213208

20170602_085237

2 gedachten over “Maar met de moestuin gaat het goed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s