Comeback van de donkere stalkers

Denk je: gelukkig, van die kakkerlakken ben ik verlost in Nederland, krijg je nieuwe donkere achtervolgers. Niet weg te slaan! Wat doen die eksters en reigers eigenlijk in mijn tuin? Hebben ze niets beters te doen dan schreeuwen en als kamikazes laag overvliegen? Moeten zij ze niet opeten of zo? Of hebben die beesten geen natuurlijke vijanden soms? Wat ik ook doe, ze komen telkens weer met de hele extended family terug! En eten al mijn frisse, jonge, telkens maar weer opnieuw gezaaide, schattige, lieve groentetjes op!

Nu ben ik niet de enige met Dit Probleem. Heel moestuinierend Nederland kampt ermee. Het is dus ook totaal geen origineel onderwerp om over te schrijven. Op deze en gene site lees je over diverse bestrijdingsmogelijkheden. Nou, ik heb ze geprobeerd hoor!

Slakken bestrijden
1. Koffieprut, schelpen of houtsnippers rond mijn baby’tjes. Daar gaan ze dus gewoon overheen.
2. Van die dure koperbanden rond mijn meest dierbare planten. Ook daar gaan ze uiteindelijk overheen.
3. Bier en gif. Dat blijken slakken inderdaad heel lekker te vinden. Toch vinden ze de rest van de moestuin ook nog steeds heel lekker.
4. Slakken rapen en over de heg in de sloot gooien. Dat helpt wel, je moet alleen de tijd hebben om dat ieder uur te doen.
5. De nieuwste methode: een én-én-barricade met slakkenborstels en koperband. Kijk wat er gebeurt

20160629_104043

Laten wij ons hierdoor uit het veld slaan? Nee, we zullen eens zien wie de baas is in de moestuin. Op naar de volgende stap: schrikdraad!

 

Meer over donkere stalkers

Eerste ontmoeting met mijn donkere stalkers

Op de vlucht voor de donkere stalkers

De lok van de bok

Plaats een reactie