Zzp’en en niet betaald krijgen

Zucht. Ben je net lekker bezig en denk je dat zzp’en gaat lukken, dan blijven opeens de betalingen van je grootste opdrachtgever uit.

Je stuurt eens een paar mailtjes, dan een officiële betalingsherinnering en je probeert je opdrachtgever telefonisch aan de lijn te krijgen. Uiteindelijk lukt dat en het antwoord dat je al vreesde, volgt: we hebben geen geld meer. We wachten zelf op een betaling. Volgende week waarschijnlijk. En dan gaan meteen alle betalingen uit. Nog even volhouden alsjeblieft.

Er volgt een vreemde reflex. Je zit nog zo in de deadlinestand, dat je gewoon doorgaat. Per slot van rekening was het ook een hele leuke klus. Ik zeg ‘was’ want ik heb niet zo’n hoge fiducie in die zogenaamde betaling van volgende week. Een stemmetje zegt: leg die pen neer. Maar die pen gaat door. Ik probeer hem een andere kant uit te sturen, om te beginnen richting blogberichtje. Dat helpt al. En hups, nu door naar freelance.nl en opdrachten.nl.

Maar wat ik jullie niet wil onthouden van deze laatste opdracht, is een aantal geslaagde eettentjes in Amsterdam waar je zo aan voorbij fietst, maar toch echt even naar binnen moet voor een hapje. Om te beginnen die in de Oude Hoogstraat, waar een hele lieve dame zeer smakelijke pies verkoopt.

Pieminister, Oude Hoogstraat Amsterdam Pieminister, Oude Hoogstraat Amsterdam

Pieminister, Oude Hoogstraat Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s