10 graden: tijd voor de moestuin?

Het is u misschien wel opgevallen: Mijn tuin – Mi kunuku produceert de laatste tijd niet zo veel. Of dat nu komt door een gebrek aan tropische zon of door een overweldigende hoeveelheid zzp-opdrachten voor ‘Proef Amsterdam’ is niet geheel duidelijk. Aanstaande zondag belooft het echter 10 graden en flink zonnig te worden. De lente in aantocht. Tijd om de moestuin weer eens op te pakken?

De basis
Toch niet echt. Er zou zomaar alsnog een vrieskoutje voorbij komen die uw pas gesnoeide plantjes zou molesteren. Dat zouden wij niet op ons geweten willen hebben. Daarom gaan wij eerst aan de slag met de basis. Een beetje opruimen: de plantenkas uit elkaar schroeven, het mos tussen het gras uitharken, facturen in mappen, activa en passiva netjes in rijtjes en een cursus belastingaangifte. Ja, bij Mijn Tuin – Mi kunuku willen wij altijd alles zelf doen. Een veelgemaakte fout bij beginnende ondernemers. Maar ja, wij zijn nu eenmaal eigenwijs.

Hutje bouwen
Verder is het een goede tijd om een hutje te timmeren voor de kinderen in de straat. Ook dat wilden wij zelf doen, maar na enkele uren stoeien met pallets en handmatige schroevendraaier kwam de hulp van buurman Roel en zijn schroefboormachien toch goed van pas. Nu nog wat shingles op het dak en een likje verf en laat dan de lente maar komen!

DSC_0234klein

Plaats een reactie