ActeerVacaturen foute club?

Als ervaren werk- en kluszoekende gaat het steeds sneller. Soms doe je wel vijf sollicitaties op een dag de deur uit. Maar blijf opletten: er kan een foute club tussen zitten. Neem bijvoorbeeld Acteervacaturen.nl. In al je reageerhaast geloof je het wel met kleine lettertjes. Je vult het formulier in en je vinkt  ‘akkoord met de voorwaarden’ aan zonder ze te lezen. Op een dag is er opeens 45 euro van je rekening afgeschreven. Je wordt wakker.

Om te beginnen stuur je een mailtje aan ActeerVacturen: “jongens, wat is dit?” De reactie blijft uit. Dan ga je alsnog de kleine lettertjes lezen. Je schrikt: 7,50 per week voor de diensten. Welke diensten eigenlijk? Nou, je krijgt af en toe een slecht opgemaakt mailtje die op een nieuwsbrief moet lijken met vage vacatures. Opzeggen kan pas op zijn vroegst na zes weken. Ben je niet op tijd met opzeggen, dan wordt het contract automatisch met zes weken verlengd. Opzeggen kan per e-mail. Dat doe je natuurlijk meteen. Maar volgens de voorwaarden heb je pas opgezegd, als ActeerVacaturen de opzegging heeft bevestigd.

Die bevestiging of enige andere reactie van ActeerVacaturen blijft weer uit. Je stuurt nog een mailtje en nog een, maar geen teken van leven van ActeerVacaturen. Uiteindelijk laat je het geïncasseerde bedrag op je rekening terugstorten, blokkeer je verdere incasso’s van ActeerVacaturen en ga je over op de aangetekende brief. En dat helpt. Er volgt een mail in slecht Nederlands die in het kort neerkomt op: “Weet u wel zeker dat u wilt opzeggen? Laat het ons dan weten”. Had ik dat niet al vier keer gedaan?

Ook ga je eens wat onderzoek plegen. Je benadert Jobbird bij wie je de vacature hebt gevonden met de vraag of zij ActeerVacaturen hebben gescreend. Dat hebben ze niet, maar dat zullen ze alsnog doen. De site Acteervacaturen.nl blijkt inmiddels uit de lucht. Gelukkig heb je de voorwaarden, die overigens op meerdere plekken op de site van elkaar verschillen, uitgeprint. Jobbird komt tot de conclusie dat oplichting niet aantoonbaar is, maar dat het wel vaag is. Ze zullen de vacature van hun website halen.

Na wat google-acties leer je dat de site is gehackt en dat er nog zo’n vage site is: VertaalBaan.nl. Uit diverse fora blijkt duidelijk dat je daar geen lid van moet worden. Maar hoe zit het nu met ActeerVacaturen? Ben ik de enige die er in is getrapt? Reacties zijn welkom.

Overigens ontving ik vandaag weer een mail van ze met onderwerp “Afmelding wegens”:

Uit de administratie is gebleken dat de laatste betaling niet is voldaan
mbt het acteerbestand.
Bijdeze is de betaling van de factuur nogmaals uitgevoerd.
Omdat de betaling niet volgens de afspraak is verlopen wordt je tevens uit
het bestand gehaald en
ben je per die verwijdert uit het bestand en uitgeschreven.
Er zullen geen extra kosten worden gerekend op voorwaarden dat je de
betaling niet wederom laat terug storten.
We gaan ervan uit dat je afdoende bent geïnformeerd.

Hoogachtend helpdesk

Wat is dit voor Nederlands en zou ik nu dan eindelijk van ze af zijn?

19 gedachten over “ActeerVacaturen foute club?

 1. Hey, ik ben er helaas ook ingetrapt, ik heb me te haastig ingeschreven en niet gelezen dat er automatisch geld van je rekening werd afgehaald. De volgende dag kwam ik hier pas achter, volgens de voorwaarden kon ik me de eerste week kosteloos uitschrijven en ik heb dus meteen een mailtje gestuurd met het verzoek tot uitschrijving. Niks van gehoord. Na een paar dagen weer een mailtje gestuurd, weer niks teruggekregen. Ik dacht dat de zaak hiermee wel was afgedaan, maar blijkbaar niet want 2 weken geleden zag ik dat er ineens 90 euro van m’n rekening was afgetrokken. Meteen ING gebeld, het bedrag terug laten storten, en de incasso geblokkeerd. Ik heb vandaag ( 20 sept ) helaas toch nog weer zo’n automatisch mailtje van acteervacaturen gekregen. Weet iemand wat ik het beste kan doen nu ? Gewoon negeren sinds ik de incasso toch geblokkeerd heb ?

 2. Hoi Jonathan, vervelend voor je. De Consumentenbond heeft me aangeraden een aangetekende brief van opzegging te sturen. Dan sta je sterk volgens hun. Ik ontvang ook nog steeds mails van ze met zogenaamde vacatures, terwijl ik officieel (via aangetekende brief) sinds eind augustus geen lid meer ben. Dus ik zou je die aangetekende brief aanraden en verder het blokkeren van verdere incasso’s. Ook heb ik de situatie neergelegd bij Tros Opgelicht!? Die zouden er naar kijken…..Veel suc6

 3. Ik ben er ook ingetuind… helaas… ook niet zo goed gelezen. Al hebben ze bij mij meteen 2x €45 geïncasseerd.. Ik heb het wel veel te laat gezien maar ik heb nu toch gestorneerd omdat ik het niet eens ben met de verleende ‘service’. En krijg idd geen reactie op mailtjes…
  Kun je me helpen aan het adres waar ik de aangetekende brief naartoe kan sturen?

 4. Nog een tip: als je googelt op MB Stichting (want die zit erachter), dan lees je dat de club al jaren actief is, telkens met iets anders. Dan weer kamerverhuur, dan weer iets met modellenbureaus. De diensten blijken nep en daarom kiezen sommigen ervoor niet te betalen en alle dwang- en dreigbrieven te negeren….aan jou de keuze.

 5. Heel erg bedankt. Vandaag de aangetekende brief de deur uit gedaan. Bij de bank kreeg ik binnen 24 uur mijn gestorneerde betalingen teruggestort. Is me nog nooit zo snel overkomen. Krijg dus het idee dat de bank wel weet wat voor ‘stichting’ dit is. Eéntje die alleen zichzelf verrijkt! Maar ik zal zeker meer info inwinnen…

 6. Ik ben er ook ingetrapt! Zonder de kleine lettertjes te lezen zie je dus maar weer dat er 45 euro van je rekening wordt afgeschreven! ik ben meteen naar de rabobank gegaan en heb hun nummer laten blokeren binnen 24 uur had ik mijn incasso terug gestort en mijn geld terug. ik heb 5x een mail gestuurd mij meteen uit te laten schrijven maar kreeg geen reactie terug. Vandaag een mail gehad met een zogenaamde dagvaarding! Van mij dus geen geld weg, optijd blokeren en meteen incasso terug vragen. Ik ben zelf 18 en student en laat mij geen oor aan naaien, allemaal onzin dus gewoon negeren. De mailtjes zullen bij mij niet stoppen inmiddels is het bedrag 145 euro geworden. Grapjassen, met een neppe dagvaarding! Fraude site en de site bestaat nog steeds groeten.

 7. Ik heb ook vandaag een dreigmailtje gekregen met een concept dagvaarding…
  Op de aangetekende brief die ik ze heb verstuurd heb ik zelfs nooit iets gehoord…

 8. Hoi allemaal, Ook ik heb van het weekend een dagvaarding ontvangen. Op zich kan MB Stichting ons niets maken: wij hebben ons best gedaan. Misschien wel een plan om massaal melding te doen bij Mijnpolitie.nl, zodat MB Stichting eens ophoudt met malafide praktijken. Ik heb dat zojuist gedaan. Wie volgt…

 9. Mij is het bovenstaande precies zo overkomen. Ik heb ook maar even contact gezocht met Direct Incasso. Daar hebben ze nog nooit van Acteervacaturen.nl gehoord. Ik heb maar weer een mail terug gestuurd, na aanleiding van de zogenaamde dagvaarding. Hopelijk ben ik er nu vanaf

 10. Takkenbijsters 17 e daar zit een heel ander bedrijf. Ben weesten controleren. Mijn vriendin is hier ook ingetrapt. Gelukkig op tijd geld terug gehaald. Nu een foute dagvaarding gehad. Daarmee bij politie geweest. Ook heb ik een mailtje bij kassa achtergelaten MB stichting doet ook kamerverhuur en modellencasting. Ook fake

 11. Goeie Gideon, ik ben benieuwd wat de reactie van de politie was. Bij mij zeiden ze, dat de zaak in principe ‘civiel’ is. Dat betekent dat ze er niet verder mee gaan, tenzij er een massale aangifte komt bij mijnpolitie.nl. Overigens heb ik ook een mail naar Opgelicht gestuurd en die hebben het weer doorgestuurd naar Tros Radar. Ik zal daar nog eens achteraan gaan.

 12. Hallo,

  Ook ik ben hierin getrapt. Na de eerste keer dat ze het er af hielden heb ik het terug gestorneerd. Mail gestuurd dat ik dit niet hoef en geen reactie. na een maand weer 45 euro eraf. Zelfde verhaal. Toen heb ik eigenlijk een jaar lang geen berichten van ze gehad of dat ze me geld eraf hielden. Nu na een jaar heb ik 2 mails gekregen met dagvaardiging vorige week. Ik heb hier op gereageerd dat dit niet klopt het ziet er ook niet professioneel uit en klopt dus niks van. Ik heb gezegd dat ik me uitgeschreven had en dat ik niet wist dat het geld kostte en heb nogmaals verteld dat ik het geld niet stort. Na een week wanneer ze je eigenlijk zouden dagvaardigen hebben ze weer 45 euro van me rekening gehaald met als beschrijving dat als het nu word terug geboekt ze alsnog overgaan op dagvaardiging. Ik heb het mijn ouders voorgelegd en verteld dat de site niet meer bestaat en dit artikel verteld. ZIj zeggen ook terug boeken. Rekening laten blokkeren.

 13. Bedankt Chrissy voor je reactie. Ik ging direct weer op mijn rekening kijken en ja hoor, hoppa weer 90 euro afgeschreven met dezelfde mededeling. “Bij terug boeking volgt dagvaarding”. Ik heb het wederom gestorneerd. Ik ben benieuwd wanneer de dagvaarding komt…

 14. Oh wat ben ik blij met al jullie reacties! Dit stelt me een beetje gerust ik ben 16 jaar en dacht ja leuk mijn portfolio uitbreiden! (Ik wil namelijk graag naar de toneelschool). Maar natuurlijk ook de kleine lettertjes niet gelezen. Opeens was er €45,- afgeschreven. (nooit bij nagedacht dat dat van acteervacaturen.nl kon zijn. Nadat ik gegoogled had naar de naam waaronder het bedrag afgeschreven werd vond ik al verschillende mensen die met deze man andere aanvaringen hadden gehad. Dus meteen terug laten boeken door de ING. En jahoor 2 weken geleden ook de mail ontvangen met de concept dagvaarding (waarvan ik ook vond dat die er erg amateuristisch uitzag). Een mail gestuurd dat ik per direct met de ‘samenwerking’ wilde stoppen. En nadat er niet gereageerd werd op mijn mail, ben ook ik overgegaan op de aangetekende brief. Ook geen reactie. Je kan takkebijster 17-e zelfs huren! Maar nogmaals ik ben erg blij met jullie reacties want ik ben als de dood dat ik straks voor de rechter moet komen! Dat wordt dan namelijk een flink geldbedrag…

 15. Ik ben wel blij dat er zoveel mensen het een rare/amateuristische/foute dagvaarding vinden, ik heb er nl NUL verstand van. Ik kan net als Déwi alleen maar hopen dat het allemaal nep is…. Ik zit nl ook niet op zo’n ‘boete’ te wachten…..

 16. Pingback: U wint twee vliegtickets….ja, ja! | Mijn tuin – Mi kunuku

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s