Je eigen zaak: de hardware

Bij het opzetten van een eigen zaak komt veel kijken voordat je acquisitie gaat plegen. Neem nou je telefoon. Je kunt moeilijk aan komen zetten met je gifgroene, onverwoestbare voetbal Nokia uit 2002. Of je moet erg veel zelfvertrouwen hebben als in: I’m too sexy for my phone. Je LG uit 2006 ziet er dan wel flitsend uit (voor die tijd) en heeft zelfs een touch screen, maar een sms intikken kost een kwartier en als je wordt gebeld, valt de batterij regelmatig onaangekondigd, zomaar en zeer plotseling uit. Dat is hem dus ook niet.

Omdat je die LG zo verschrikkelijk mooi vond indertijd, maar je bij het aflopen van het contract niet hebt verdiept in de wereld van de mobiele telefonie, heb je in een vlaag van verstandsverbijstering een nieuwe telefoon aangeschaft die je helemaal niet nodig had. Die ligt onaangeroerd in de kast, twee jaar lang. Het voelt als een soort verraad aan de LG om over te stappen. Maar nu dat ik klaar ben voor een nieuw toestel, heb ik deze Samsung Diva dan toch maar eens opgeladen en aangezet.

Mijn uitrusting

Wat blijkt: het is een heel leuk toestel. Ook wit. Ik snap niet direct hoe alles werkt en van de gebruiksaanwijzing wordt ik niet helemaal wijzer, dus ga ik het internet op. Het blijkt een absolute wannahave volgens de reviews vanwege de looks, maar verder niet zo’n beste telefoon qua functionaliteit. Ok, wat doe je dan. Je hebt een telefoon die er mooi uitziet, die op een smartphone lijkt en ook best wat functies heeft, maar waarmee je niet op wifi kan. Dat is toch een redelijk grote beperking.

Ondertussen denk ik bij mijzelf: wil ik eigenlijk wel een smartphone, terwijl ik in het Xenos-reclameblaadje iets heel aantrekkelijks tegenkom. Zo’n lekker dikke, vette, retro-telefoonhoorn die je gemakkelijk tussen je oor en schouder klemt terwijl je door het huis loopt, kookt, de was doet, de afwas en je muren opnieuw saust. Bovendien kun je deze hoorn overal inpluggen: in je telefoon, je pc, je tablet.

Nostalgie

Het een hoeft het ander niet uit te sluiten, dus ga ik verder met mijn zoektocht naar het ideale toestel. De iPhone 5 en de Samsung Galaxy S3 blijken de van het, maar mij te duur. Een typetje ouder is geen optie, want je hoort alle iPhone 4 en Samsung Galaxy S2 bezitters klagen dat ze de volgende generatie willen. Dus kom ik uit bij de Samsung Galaxy S3 Mini. Ook weer een leuk hebbedingetje. Maar die maakt weer niet al te beste foto’s volgens de medewerker van Telfort die met de Sony Xperia T aan komt zetten. Het zal best met al die megapixels op de camera, maar dit is toch echt geen gadget voor girlie girls (van 46).

Kortom: qua toestel weet ik het nog even niet, maar in ieder geval ga ik voor een aantrekkelijke sim-only aanbieding van Telfort. Dat geeft mij weer even een maand om mij verder te oriënteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s