De betere feestjes

Dat je op Curaçao goed kunt party-en is bij menigeen wel bekend. Dan doel ik niet persé op het jaarlijkse  Carnaval waarvoor menige in Nederland wonende afreist naar de West, maar gewoon de donderdagen dat je naar De Heeren gaat, de vrijdagen en de happy hours, de zaterdagen dat je naar De Boogjes gaat , de zondagen naar Wet & Wild en de overige dagen naar de snèk (op de snèk kom ik nog een keer terug).

Dat het in Nederland ook goed toeven is in Feestlandia, moet soms nog bewezen worden. Maar er is een feestje, dat ik ieder jaar steeds leuker vind worden. Eentje die drie weken geleden begon en vandaag uitmondt in een knalparty: het feest van Sinterklaas. Vol verwachting klopt mijn hart. Na ruim 35 jaar ga ik het opnieuw meemaken. Misschien wel op een nog leukere manier dan toen. Want dit jaar beleef ik het voor het eerst via Zoon.

Sinterklaasfeest aan boord bij Blue Boat

Op 18 november komt Sinterklaas aan met zijn Stoomboot. Hij komt aan in Roermond, maar dat boeit mij als Amersterdammer niet zo. Want wij mogen namelijk de Sint tegemoet varen op de Amstel met een rondvaartboot van Blue Boat. De rondvaartorganisatie heeft van alles ondernomen om de feeststemming er in te brengen. Het meubilair is voor de gelegenheid uit de boot gehaald en vervangen door tientallen mini fatboys en lage tafels. Daarop liggen kleurplaten, viltstiften en bakjes met pepernoten en speculaas. De ruimte is versierd met ballonnen en slingers. Voor de ouders is er een lekker bakkie. En de muziek is helemaal niet slecht. Sterker nog: Zoon is al snel aan het stuiteren op de maat en mijn hoofd doet mee.

Een nummer dat je niet gemist mag hebben

Dan volgen de dagen van de schoen. Na twee keer heeft Zoon het principe door. “Schoen zetten”, luidt het bevel opeens iedere avond. We gaan er een uitzoeken. Het wordt de laars, want die is het grootst. Voor de voordeur want er is geen schoorsteen. Wortel – het wordt tijd om hem eens te vervangen, hij begint wat bruin uit te slaan – voor het paard. Uit volle borst een aantal Sinterklaasliedjes blèren. Even de deur open doen en checken: nee, nog er is nog geen Zwarte Piet te bekennen.  Nog een nachtje slapen en dromen. En dan is hij jarig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s