Drastische stappen in mi kunuku

Het is een beetje een zootje. Een zootje in de tuin en een zootje in mijn leven. Hoezo? Nou kijk maar.

Calendula
Dit jaar heb ik dus absoluut geen enkel goudsbloemzaadje uitgezet en daar lijkt het niet naar: de moestuin is compleet overwoekerd met goudsbloemen. Op zich niet zo erg, want ik vind deze zogenaamde Calendula officinalis prachtig. En kijk eens wat een oogst.

Misschien maak ik er wel calendulazalf van. Geïnteresseerd in het recept? Ik kreeg het laatst van mijn buurvrouw en zal het eerst even uitproberen.

Mislukte oogsten
Van de planten die ik zelf in de moestuin heb gezaaid of gezet is de oogst beduidend minder goed. Zo zijn de tomaten minuscuul klein en de planten dreigen na al die regen weer het loodje te leggen voordat ik kan oogsten. Kennelijk heeft het niet geholpen dat ik ze de zak heb gegeven. (Anna: hoe is jouw tomatenplanten vergaan dit jaar?) Druiven zijn er al helemaal niet te bespeuren. Had ik maar niet zo gierig moeten zijn met mest.

Is dat het? Moet ik wat scheutiger zijn? Iets meer investeren in ‘die bo-dem’?

Koekjes
Neem nu mijn dieet. Op 3 januari 2011 stopte ik met alcohol door de week. Fantastisch: na vijf maanden was ik drie kilo’s lichter (ondanks containerzuipen in het weekend). Maar aan het einde van 2011 zaten ze er weer aan. Reden: het enorme gemis aan drank was gecompenseerd met een stevige hoeveelheid koekjes iedere avond. Dus stopte ik begin 2012 met het eten van koekjes. En dat deed dus helemaal Niets met mijn gewicht. Met stap drie ben ik drastischer geweest: ik heb mijn lunch gehalveerd. En dát doet wat.

De brief
Dan mijn carrière. Na een jaar en zo’n honderd sollicitatiebrieven verder krijg je van het UWV een hele gewichtige brief: “Mevrouw Zoeter! U bent nu een jaar werkloos! Vanaf heden is iedere arbeid ‘passende arbeid’!” Nou ja, ik zie mijzelf best wel tomaten plukken want dat doe ik toch al (hopelijk bijna), maar callcentermedewerker?

Het is tijd voor drastische stappen. Maar ga ik die ook nemen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s