Radiogekte

CUR – Net zoals Curaçao de hoogste krantdichtheid ter wereld kent (zo’n tien kranten op 150.000 inwoners), heeft het eiland ook een groot aantal lokale radiozenders. De meest bekende zijn Radio Hoyer 1 en 2 met een afwisselend Curaçaos-Nederlands repertoire en Dolfijn FM, een station dat veel populariteit onder Nederlandse Nederlanders geniet.

Dan is er nog een groot assortiment lokale radiostations. Sommigen maken er een gezellig Curaçaos feestje van met muziek uit de regio en gebabbel over alledaagse zaken op het eiland. Weer anderen zoals Radio Z86 en Radio Direct zijn sterk nieuwsgericht. Maar er zijn er ook met een wat eigenaardig karakter. Daar word je bijvoorbeeld met Onze Lieve Heer bestookt. Of men is uur in uur uit hardop aan het bidden. Maar wat ik laatst bij Radio Krioyo hoorde, spande de kroon: een interview met een prostituee uit Campo Alegre (sorry hoor, even geen linkje, ik ga hun niet promoten) die in detail haar werkzaamheden beschreef. Ok, het is daar zo’n vijf a zes uur vroeger dan in Nederland, dus toen ik ’s ochtends in Nederland luisterde was het daar middernacht. Maar toch.

Gelukkig is er een radiostation waar ik altijd blij van word en dat is Clazz FM: een beetje klassiek, een beetje jazz, en dat met een Curasausje er overheen. ’s Ochtends nog een beetje tam, maar als wij bijna gaan slapen, beginnen zij wakker te worden.

Ook een Caribische sound je woonkamer binnenhalen? Bekijk hier een lijst met meer dan 30 Curaçaose online radiostations.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s