Nieuw leven

NL – Je kunt het nog niet zien, maar ze zijn geboren. Ik hoorde net heel zacht en hoog: piep, piep, piep. Nu ben ik niet zo’n vogelkenner, dacht eerst dat wij te maken hadden met de kievit, maar het blijken koolmezen. Nou, ook helemaal prima. Ik had natuurlijk het dakje van het vogelhuisje kunnen optillen om een foto te maken. Maar zou jij een stadionlicht in je gezicht willen hebben als je net wakker wordt? Je moet me dus maar even geloven: zeven wijd opengesperde snaveltjes en een heel smekend gepiep. Hier wonen ze.

Iemand anders heeft het wel een koolmezennest gefilmd. Kijk hoe moeder haar jongen voedt. Mooi toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s