Aan de slag met je moestuin

Je gaat je voornemen uitvoeren: je begint een moestuin. Hoe pak je dat nu aan? Allereerst bedenk je, wat je er in wilt laten groeien. Daar kun je een heleboel websites over lezen, zoals Tuinen.nl, Tuinadvies, Mijn moestuin, Vergeten groenten en nog veel meer.

Ik zelf kies altijd voor gewassen die uit eigen tuin veel lekkerder zijn dan in de winkel. Neem nu verse doperwten. Op de markt in Frankrijk zie je ze ’s zomers veel. Niet goedkoop, maar echt heel anders van smaak dan doperwten uit blik. Of witlof. Als kind vond ik dat zo bitter, maar nu? En tomaten dan. Die smaken helemaal nergens meer naar. Zelfs de duurste soort met de mooiste marketingnaam komt niet in de buurt van wat er uit je moestuin kan komen.

Dus je koopt wat zaden van planten die je aanspreken. Of je droogt de pitten van een vrucht die je heel lekker vond. Dan ga je potjes verzamelen en zaaien maar. Wat water geven en dan wachten en wachten totdat: ja! Een spriet! Voor die spriet wees je vervolgens heel lief. Ieder ochtend zeg je beleefd goedemorgen, geef je wat complimentjes en vraag je of de spriet goed heeft geslapen. En zie, na een tijdje krijgt je spriet een steeds indrukwekkender formaat.

Terwijl je sprietjes richting boomformaat gaan, bewerk je het land. Hoe je dat aanpakt, vertel ik morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s