Zaterdagtik

Op zaterdag doe ik altijd het huishouden. Misschien een tik. Het zit er gewoon ingebakken. Maakt niet uit waar ik woon: Nederland, Curaçao, Maastricht (ook bijna een aparte staat volgens Maastreechtenaeren toch?). Op zaterdag is het poetsen en boenen. Maar het is meestal ook mijn vaste sportdag. Dan ga ik naar Zumba, zoals het tegenwoordig heet. Het woord ‘tegenwoordig’ suggereert al, dat ik al wat jaartjes meega. Vroeger (oei nog zo een: het vroeger-woord) heette dat Salsaerobics. Een samentrekking van salsa en aerobics. Du-huh.

Salsaerobics of Zumba, zo u wilt, vind ik keileuk. ‘Keileuk’ is overigens een woord dat ik op Curaçao heb geleerd, want daar wonen veel Brabanders. “Keileuk swa”, zeiden ze dan. En ‘swa’ is dan weer een Papiamentstalig woord voor ‘zwager’ als ik het goed heb. Maar ‘swa’ geldt niet perse alleen voor je zwager. Je kan het eigenlijk tegen iedereen zeggen.

Genoeg over Salsaerobics, Zumba en swa’s. Kijk maar op de foto hoe leuk het is. Ik ga weer even verder met poetsen en boenen. En daarna lekker onderuit met een wijntje.

2 gedachten over “Zaterdagtik

  1. Pingback: Doodlopende wegen | Mijn tuin – Mi kunuku

  2. Pingback: Mijn tuin – Mi kunuku 1 jaar! | Mijn tuin – Mi kunuku

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s