De eerste stappen

CUR – Er zijn geen ramen, geen deuren en nog geen tegels op de vloer. De grijs gestucte muren en betonnen vloer zijn kaal. Zo ook de tuin. Het huis in de wijk Montaña  is nog in aanbouw. Er ligt een matras op de grond. Daarboven plak ik de foto’s van mijn overleden moeder en oma. De foto’s zijn in zwart-wit, maar ze kleuren meteen de hele ruimte.

Ook de tuin is kaal. Ik zet er een plant met oranje bloemetjes in: een tuturutu,  leer ik. De tuturutu lijkt op de tamarinde als je naar de blaadjes en de bloemetjes kijkt. Ze dragen zelfs vruchten die op elkaar lijken: lange, bruine peulen. Alleen die van de tamarinde kun je eten. Een bitterzoete vrucht waar ze op Curaçao van alles mee doen. Je moet er van houden.

Bij de 2000 (spreek uit: de dos mil) koop ik allemaal spulletjes voor de keuken. Chinese plastic troep met felle kleuren en Portugese kitsch. Prima voor de korte duur, instant sfeer verhogend en vooral goedkoop. Het kost toch allemaal geld en daar beschik ik even niet over. Maar al snel vind ik een baantje in de horeca. Ik mag voortaan de lunch lopen in een bij prominenten gerenommeerd restaurant aan de Sint Annabaai, de haven van Willemstad. Hoera, 500 gulden per maand! Hoera, een netwerk!

Curaçao heeft een bijzondere natuur. Er zijn een aantal informatieve sites over de flora en fauna, neem deze bijvoorbeeld:
http://florafaunacuracao.blogspot.com/
http://www.severens.net/
http://www.christoffelpark.org/routes/special-flora-a-fauna
http://www.vakantie-curacao.nl/algemeen/flora_fauna.html

3 gedachten over “De eerste stappen

  1. ‘De foto’s zijn in zwart-wit, maar ze kleuren meteen de hele ruimte.’
    Wat een prachtige zin. Een juweeltje.

  2. Pingback: Op de vlucht voor de donkere stalkers | Mijn tuin – Mi kunuku

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s