Meiregen: daar groei je van

NL – Baal je van de regen? Luister dan naar dit liedje: Meiregen. Als je dat maar vaak genoeg doet, dan word je vanzelf weer blij. Want meiregen tikke tikke tam, daar groei je van.

Denk daarbij aan een tropisch regenwoud. Vanuit je hangmat onder een rieten afdak kijk je naar de neervallende regen, de natte bananenbladeren en de grote druppels in de Amazonerivier. Het is lekker warm. Een intens broeierige plantengeur dringt door tot in je hele lichaam. Hier en daar klinkt de een of andere vogel. Je valt misschien in slaap.

Ik geef toe: een meiregen in Nederland is anders dan een regenbuitje in de jungle, maar het is ook weer anders dan regen op een koude en gure novemberdag. In mei is het lente. Alles begint te ontluiken, zelfs de plantjes voor je moestuin. De hele zomer ligt nog voor je en het is nog lang geen november. Je ziet niet zoveel inspirerende vacatures en je hebt na een stuk of honderd sollicitatiebrieven nog steeds geen baan, maar je gaat wel een cursus Google Analytics en SEO doen. Boeiend! Tja, maar ik zal er vast van groeien en een NOG betere positie op de arbeidsmarkt krijgen.

Een gedachte over “Meiregen: daar groei je van

  1. Pingback: Even pauze | Mijn tuin – Mi kunuku

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s